A koronavírus-járvány elleni összehangolt fellépésről és állandó kapcsolattartásról egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke a Karmelita kolostorban tartott tárgyalásukon vasárnap délelőtt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen - melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Sinisa Mali szerb pénzügyminiszter is - országaik kölcsönös szolidaritásáról biztosították egymást, valamint megvitatták a határokon kialakult helyzetet.

Budapest, 2020. március 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Aleksandar Vucic szerb államfőt a Karmelita kolostorban 2020. március 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien CherForrás: MTI/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic megállapodtak abban, hogy a lehető legnagyobb mértékben összehangolják Magyarország és Szerbia védekezését a járvány ellen. Ennek érdekében a két kormány közötti folyamatos online és személyes kapcsolattartásról döntöttek - ismertette Havasi Bertalan.