Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk - fogalmazott Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnapi videóüzenetében.

A kommunikációs akciócsoport vezetője kiemelte, hogy a koronavírus egy világjárvány. A vírus magyarországi terjedése miatt tizenegy nappal ezelőtt kellett bevezetni veszélyhelyzetet.

Kifejtette, hogy már az elmúlt napokban több olyan intézkedést hoztak mind az egészségügyben, mind a gazdaságban, a munkahelyvédelem területén, amelyek a magyar emberek védelmét, a magyar emberek érdekeinek védelmét szolgálják.

Az Országgyűlés hétfőn kezdi tárgyalni a koronavírus elleni törvényt - mondta Kovács Zoltán. 
Az ellenzék felelőtlen magatartása, amelyben elutasítják ennek a törvénynek az elfogadását, gyakorlatilag gátolja a hatékony védekezést  - fogalmazott.

A kommunikációs akciócsoport vezetője szerint az ellenzék nemcsak azt tenné lehetetlenné, hogy a jövőben időben tudjanak döntést hozni, hanem egyúttal veszélybe sodorja az eddig meghozott intézkedéseket is, mint például a munkahelyek védelmében bevezetett gazdasági intézkedéseket. 

Arra kérünk mindenkit, hogy segítsen a vírus elleni küzdelemben - szögezte le Kovács Zoltán.