Szerbia és Magyarország összehangolja a koronavírus elleni védekezését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnapi videójában.

Szijjártó Péter azt követően nyilatkozott, hogy Szerbia pénzügyminiszterével, Sinisa Malival tárgyalt. Kiemelte: a magyarok és a szerbek szoros egymásrautaltságban élnek, különösen az ilyen súlyos kihívással érintett helyzetekben.

A magyar külügyminiszter elmondta, hogy szerb kollégájával folyamatos forródrót-összeköttetésben vannak. Vasárnapi megbeszélésükön áttekintették a határokon kialakult helyzetet. Egyetértettek abban, fontos kötelességük a folyamatos áruforgalom fenntartása a szerb és a magyar emberek ellátása érdekében. Mint kiemelte, a két ország között több mint 2,5 milliárd eurónyi volt a kereskedelmi forgalom tavaly.

Budapest, 2020. március 22. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Sinisa Mali szerb pénzügyminiszter (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tárgyal Budapesten, a Karmelita kolostorban 2020. március 22-énForrás: MTI/KKM/Kkm/

Megállapodtak abban is, hogy összehangolják a gazdaság újraindításával kapcsolatos lépéseiket is - közölte a miniszter, hozzátéve: a következő időszakban folyamatosan tájékoztatják majd egymást.
"A cél, hogy a lehető legjobb választ tudják adni a súlyos kihívásokra" - szögezte le Szijjártó Péter.