Visszatérhetett Borsodnádasdra Csenge gyilkosa

Borsodnádasd, gyilkosság riport
Borsodnádasd, gyilkosság riport 2017.09.05
Vágólapra másolva!
Két hete a borsodnádasdi gyilkossággal vádolt B. Rolandot 4 év börtönre ítélte a bíróság gondatlan gyilkosság miatt. Mivel évekig volt előzetesben, a bíróságról nem is kellett visszamenni a börtönbe. A meggyilkolt Csenge anyja szerint a férfi visszatért Borsodnádasdra és a családi házukban bujkál – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Csenge anyja az első fokú ítélet után került kórházba, ugyanis rosszul lett a bíróság folyosóján. Azóta mondhatni a pszichiátrián él, múlt hét kedden viszont hazaengedték a koronavírus okozta veszély miatt.

Amikor hazaért egyből kiment a temetőbe, és azóta is mindennap kimegy a 17 éves Csenge sírjához.

"A lányom nyughelye melletti padon ülve képtelen vagyok gondolkodni. Olyankor kiürült fejjel révedek a nagy semmibe, a messzeségbe. Csenge sírkőre helyezett fényképét nézve minden emlék felszínre tör. A jók és a rosszak is. Minden éjszaka hallom a nevetését, a sikolyát, a lépteit, a kopogását. Lejátszódik előttem minden.

Sajnos nagyon sokszor elképzelem magamban, hogy pontosan hogyan végzett Roland a lányommal, milyen szörnyűségeket csinálhatott vele, hogy szenvedett a gyerekem és miket élhetett át.

Gyógyszereket kell szednem, hogy tudjak aludni napközben is, hogy ne kattogjon az agyam. Nagyon nehéz, de próbálom magam fenntartani, a többi gyerekem és unokáim tartják bennem a lelket és támogatnak, gondoskodnak rólam" – mondta sírva a Borsnak az anya.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Miután a 23 éves B. Rolandot kiengedték a börtönből, a lap megkereste a szüleit. Az anyja azt állította, hogy a férfi nem fog Borsodnádasd közelébe jönni, Csenge anyja viszont ezt nem hiszi el.

"A fővárosban élő nővérének kisgyereke van, nem hiszem, hogy feláldozná a családi békéjét azzal, hogy befogadja, de a nyírségi rokonai sem valószínű, hogy így tennének.

Érzésem szerint visszatért, s újra köztünk él a faluban. A házuk szinte teljesen elszeparált, de nem is kell egész nap a szobában ülnie, a hátsóudvaruk az erdő felé néz, így akár teljesen észrevétlenül üldögélhet a friss levegőn"

– mondta a nő.

Az ítélet után a hétvégére demonstrációt szerveztek Miskolcra, majd megemlékezés lett volna a gyilkosság helyszínén, de a koronavírus miatt ezeket elhalasztották. Az anya továbbra is reménykedik abban, hogy az ítéletet hozó bírónőt megbüntetik majd.

– tette hozzá az anya.

Ahogy azt korábban megírtuk, a lány holttestét egy borsodnádasdi vízaknában találták meg 2017 szeptemberében.

Halála előtt Csenge B. Rolanddal találkozott, aki a hatóságok szerint bedrogozva és berúgva többször megütötte a lányt, majd az aknába dobta.

Az ügyészség gyilkossággal vádolta meg, amiért 15 évet is kaphatott volna 4 helyett. A férfi azzal védekezett, hogy valóban találkozott a lánnyal, de nem voltak együtt egész este. Később megint meglátta Csengét, aki ekkor már eszméletlen volt.

Azt mondta, félt, hogy őt fogják gyanúsítani, ezért inkább a vízelvezetőbe dobta a halott lány testét.

A bíróság szerint nem lehet bizonyítani, hogy B. Roland ütötte meg a lányt. Abban viszont bűnös, hogy magára hagyta Csengét. Az elsőfokon meghozott ítélet egyébként nem jogerős.

Az Origo is részletesen foglalkozott az üggyel, ebben a cikkben azt írtuk, hogy nemcsak életszerűtlen, de a törvényeknek is ellentmond a 17 éves Csenge gyilkosának kiengedése