Húszezer maszkot adományoztak a China Construction Bank (Europe) S.A. magyarországi fióktelepének képviselői Magyarországnak a koronavírus-járvány miatt. Az adományt szállító kamion hétfőn érkezett meg - írta közleményében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

A kínai nagykövetség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium megállapodását követően a kamion Párizsból, Németországon és Ausztrián keresztül szállította a maszkokat az ÁEEK központi épületéhez. 

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ munkatársa védőmaszkokat pakol a China Construction Bank (Europe) adományából, amely Párizsból érkezett a központba 2020. március 23-ánForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyarországi működésének kezdetét idénre tervező bank elnökét, Tian Guolit aggasztja a koronavírus által okozott kritikus helyzet Magyarországon. A központi iroda támogatásával húszezer maszkot vásároltak, és azokat Magyarországnak adományozzák - írták. Horpácsy Balázs, az ÁEEK főigazgató-helyettese szerint Kína fegyelmezett összefogással már túljutott a nehezén, Magyarországon viszont leginkább most van szükség az emberek összefogására és a védőeszközök nagyobb mennyiségű felhasználására - olvasható a közleményben.

Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgató-helyettese védőmaszkot mutat a China Construction Bank (Europe) adományábólForrás: MTI/Szigetváry Zsolt