Ma kora reggel megérkeztek a magyar kormány által megrendelt egészségügyi védőfelszelések Budapestre. A Wizz Air legújabb repülőgépével március 20-án szálltak fel azok a tapasztalt pilóták, akik hat országon át összesen 50 óra alatt több mint kilencezer kilométert megtéve érték el Sanghajt, hogy onnan csaknem 11 tonnányi egészségügyi segédeszközt hozzanak Budapestre.

Az orvosi eszközöket szállító repülőgép a fedélzetén 30 050 darab védőruhával és 82 000 darab orvosi maszkkal érkezett Budapestre.  A Sanghajból érkező gépet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Gazsó Balázs, az ITM közigazgatási államtitkára és Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora fogadta. 

Budapest, 2020. március 23. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója (b), Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora (b3) és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára segít a Wizz Air Sanghajból érkezett repülőgép szállítmányának kipakolásábanForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A koronavírus elleni védekezésben a védőfelszerelések fontosak, a kormány pedig mindent megtesz azért, hogy készleteinek számát növelni tudja – írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A mostani beszerzést az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem folytatta le. 

A közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik Magyarországra. 

A beérkezett készleteket elsősorban az egészségügyi dolgozók fogják megkapni, akikre különösen vigyázni kell, és mindannyian hálásak lehetünk nekik a szolgálatukért.