Karácsonykor gyilkolta meg ismerősét egy férfi Budapesten

2020.03.24. 14:00

Egy koszovói férfi 25 évvel ezelőtt, karácsonykor meggyilkolta az egyik ismerősét Budapesten. A férfit tavaly fogták el, most pedig vádat emelt ellen az ügyészség.

A most 49 éves koszovói férfi 1994 szeptemberétől Budapesten lakott. Ebben az időszakban álnevet használt, a hazai nyilvántartásokban is így regisztrálták. 1994 december 25-én éjjel több barátjával először egy étteremben, majd egy XVI. kerületi panzió bárjában szórakozott. Egy idő után lerészegedett és több vendéggel is kötekedni kezdett.

A panzióban volt a férfi egyik ismerősei is, aki jugoszláv állampolgár volt. Hajnali 5 óra körül egymással beszélgettek a bárpultnál, de később vitatkozni kezdtek és összeverekedtek. A többi vendég szétválasztotta és lefogta őket. A férfi azonban kibújt a szorításból, odament az ismerőséhez és egy késsel háromszor mellkason szúrta majd elmenekült. A megkéselt férfi a helyszínen meghalt.

A férfit tavaly sikerült elfogni Szlovéniában európai elfogatóparancs alapján. A letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség gyilkosság miatt emelt vádat, és azt javasolja, hogy a bíróság ítélje őt börtönbüntetésre, és ha azt letöltötte akkor utasítsa ki az országból.