Egyre többen ajánlják fel ingyen üresen maradt lakásaikat azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik esetleg koronavírusos betegeket ápolnak, vagy nagy eséllyel érintkeznek velük. Eddig húsz dolgozónak találtak lakást, a jótékonysági kezdeményezés egyre népszerűbb  - írta a Magyar Hírlap kedden.

Pihentesd a dokit! néven indult jótékonysági kezdeményezés, amelynek célja, hogy lakhatáshoz segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezésben küzdő egészségügyi dolgozókat. Egyelőre Budapest a központ, de szeretnének vidékre is terjeszkedni.

A felajánlásokkal olyan orvosoknak és ápolóknak segíthetnek, akik nem tudnak, nem akarnak hazamenni idős szüleikhez, gyerekeikhez, mert esetleg koronavírusos betegekkel foglalkoznak, és egy, a munkahelyükhöz közeli lakásban pihenni tudjanak.

illusztrációFotó: Koncz Márton - Origo

Az ötletgazda a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy bár csak pár napja indultak el, máris folyamatos a jelentkezés. Jelenleg e-mailben (pihentesdadokit@gmail.com) várják a felajánlásokat, amit feltesznek a Facebook-csoportba, ott lehet rá jelentkezni.

Egy rövid ellenőrzés után összekötik a tulajdonost a jelentkezővel, akik egy ingyenhasználati szerződést kötnek - ismertette Berke Mónika.