Hajnalban csaptak le a pécsi nyomozók és a TEK kommandósai egy 45 éves férfira, mert felmerült a gyanú, hogy robbanóanyagot és fegyvert is tart otthon, illegálisan. Ezek mellett lőszereket és kábítószert is találtak az éppen bedrogozott férfinál, akit kihallgatása után már vittek is a börtönbe. 

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével március 23-án 5 óra 45 perckor Nyugotszenterzsébet külterületén fogtak el egy 45 éves helyi férfit, mivel

felmerült annak a gyanúja, hogy engedély nélkül tart fegyvert.

Forrás: Police.hu

Ezután a házát kutatták át.

Két kézigránátot, egy fegyvert, lőszereket, valamint 16 tő kábítószergyanús növényt és közel 3,5 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le nála.

Forrás: Police.hu

Mivel felmerült bennünk, hogy a férfi drogozott, kábítószer-gyorstesztet végeztettek vele, ami igazolta a gyanút. A férfit a kapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki. Robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt indított ellene nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság.

Forrás: Police.hu

Mivel a férfival szemben a Kaposvári Törvényszék korábban elfogatóparancsot adott ki, kihallgatása után már vitték is a börtönbe. 

Forrás: Police.hu

Az elfogásról videó is készült, nézze meg, milyen körülmények között élt a 45 éves férfi: