Még pár napig marad a télies idő, az országban több helyen várható havas eső, havazás. Péntekre várható enyhülés, a hőmérséklet csúcsértéke akkor már 19 fok is lehet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Ma erősen felhős, délnyugaton borult lesz az ég. A kb. Győr-Szeged vonaltól délnyugatra  többfelé várható újabb havazás, melyet havas eső, szitálás vált fel, de a Mecsekben végig hullhat a hó. Az északkeleti szél továbbra is megerősödhet. 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet - délnyugaton lesz a hidegebb.

Csütörtökön északkelet felől csökken a felhőzet, de délnyugaton erősen felhős marad az ég, és ott kisebb vegyes csapadék még előfordul. Délnyugaton 5-10, máshol 11-16 fok valószínű délután.

Pénteken délnyugaton még lehetnek felhős körzetek, azonban hazánk nagy részén már sok napsütés várható. Az északkeleti szél is mérséklődik. Visszatér a kellemes tavaszi idő: délután már 12-19°C ígérkezik.

A hétvégén változóan felhős, száraz időre van kilátás legalább pár órás napsütéssel. 15 és 20 fok közé melegszik a levegő.