Megvalósult az összefogás, az együttműködés Erzsébetvárosban

2020.03.25. 07:31

Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a kerület küzdelméről beszélt a koronavírus-járvány kapcsán.

A politikus elmondta, Erzsébetvárosban is most a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védekezés a legfontosabb feladat, hiszen ez azonnali intézkedéseket követel a kormányzattól, az önkormányzatoktól és természetesen minden háztartástól is. Ebben a helyzetben azoknak nagy a felelőssége, akik a fejüket a közéletiségre, a köz szolgálatára adták, hiszen nem csak a saját családjukra kell figyelni, hanem az emberek egészére, azokra, akik most szükséget szenvednek. Ez a VII. kerületben különösen fontos, ahol a lakosság átlagéletkora igen magas, 6500 olyan idős ember van, aki már betöltötte a 70. életévét, azt tudni, ők a legveszélyeztetettebbek a járvány kapcsán. Ők különleges gondoskodást igényelnek, de az is látszik, a kerület is jól halad a járvány megelőzésében, a polgárok védelmében, de mindez igaz az egész országra is. A kormányintézkedések időben történtek meg, Erzsébetváros is meghozta azokat a döntéseket, amelyek elvárhatók voltak. Bezárásra kerültek a bölcsődék, óvodák, a játszóterek, a közösségi terek, a közművelődési intézmények.

A kerületi önkormányzatban megvalósult az összefogás, az együttműködés – emelte ki Veres Zoltán, hiszen ez most nem a politikai csörték és viták ideje, a bajban mindig össze kell fogni, hiszen csak együtt lehet egy közösség erős, csak így lehet segíteni azoknak, akik erre rászorulnak. Folyamatos a konzultáció a kerület vezetése és a frakciók között, vitákkal ugyan, de jó irányba tudnak előre haladni. Persze a legelején voltak problémák, például a járvány első hétvégéjén nem sikerült az ellátást kellően megoldani, de még kellő időben vannak, hogy a kerületi operatív törzs figyeljen a felmerülő problémákra. Az önkéntes és hatósági karanténban élők ellátását biztosítani kell, mellette pedig a már említett 70 év felettieknek is ezt adják, amennyiben igényt jelentenek be rá. Mellette azokról sem szabad megfeledkezni, akik eddig is ellátásban részesültek.

A hajléktalanokkal kapcsolatban azt mondta el a képviselő, ez nem egy kerületspecifikus kérdés, ahogy azt is tudni kell, a főváros rendelkezik elegendő férőhellyel.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.