Szijjártó Péter: Továbbra is mindent megteszünk a magyar-szlovák együttműködésért

Vágólapra másolva!
A külgazdasági és külügyminiszter egy Facebook-bejegyzésben írt a magyar-szlovák határon történő áruk szabad áramlásának helyzetéről.
Vágólapra másolva!

„Az imént hívott Richard Sulík, Szlovákia új gazdasági minisztere, aki egyúttal az ideiglenes külügyminiszteri teendőket is ellátja. Megállapodtunk abban, hogy továbbra is mindent megteszünk a magyar-szlovák gazdasági és kereskedelmi együttműködés zavartalan fejlődéséért" – írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

„Ezért továbbra is elősegítjük az áruk szabad áramlását a határainkon, aminek jelentőségét aláhúzza, hogy Szlovákia hazánk harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere. Kereskedelmi forgalmunk tavaly meghaladta a 10 milliárd eurót. A kamionok gyors átkelése határainkon elengedhetetlen a gazdaság működőképésségének fenntartásához és ahhoz, hogy garantálni tudjuk az emberek folyamatos ellátását" – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Mint korábban megírtuk, Szlovákia azonnali hatállyal lezárja közúti határait a 7,5 tonnánál nehezebb kamionforgalom előtt.