Szijjártó Péter külügyminiszter korábban hangsúlyozta, hogy a legfontosabb az emberek egészségének védelme, amelyben döntő jelentősége van a védekezéshez szükséges eszközöknek. Ma 27 tonnányi védőfelszereléssel érkezett Kínából három repülőgép Budapestre.

A külgazdasági és külügyminiszter korábbi tájékoztatásának megfelelően ma megérkezett a Liszt Ferenc-repülőtérre a 27 tonnás védőfelszerelés-szállítmány.

Szijjártó Péter további jó hírnek nevezte, hogy vasárnap két repülőgép újabb szállítmánnyal fog érkezni, amelyek 3 millió 270 ezer maszkot hoznak Budapestre.Így az egészségügyi védekezésben résztvevő emberek kellő mennyiségű védőfelszereléssel lesznek ellátva.

A Kínából érkezett egészségügyi segélyszállítmányt rakodják ki egy repülőgépből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. március 28-án. A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezen felül a külügyminiszter elmondta, beigazolódott, hogy a koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni. Ezért a kormány több területen hajt végre védekezési intézkedéseket.