Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és meghalt egy újabb idős - krónikus alapbetegségekkel küzdő - beteg. A növekedés 14,3 százalék, ez alacsonyabb. mint az elmúlt napokban (sorrendben 20,8 - 15,4 - 14,9- 14,3 százalék). Vagyis: a növekedés üteme folyamatosan csökken.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Szent László Kórház (illusztráció)Forrás: Fekete Rajmund

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat, az ajánlásokat és a mától életbe lépett kijárási korlátozásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 343 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 329 magyar állampolgár. Az aktív esetek száma 298 fő, mivel 34 ember meggyógyult, 11 meghalt. A halottak idős és/vagy egyéb betegséggel is küzdő emberek voltak.