Béres Cseppet kapnak a kórházi dolgozók és az idősotthonok lakói

Vágólapra másolva!
Megkezdték a Szent László Kórház előtt annak a tízezer üvegnyi Béres Cseppnek a szétosztását, amelyet a Béres Gyógyszergyár Zrt. ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, hogy juttassa el az egészségügyben dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak. Ezzel próbálják elősegíteni a koronavírus elleni védekezést.
Vágólapra másolva!

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke az MTI-nek elmondta,

az állami és egyházi idősotthonokhoz öt jótékonysági szervezet juttat el hétezer üveg Béres Cseppet. A maradék háromezer üveget az Ökumenikus Segélyszervezet adja át a kórházaknak,

közülük elsősorban azoknak, melyeket járványkórházként jelöltek ki. Az adományból kap az a 30-40 kórház is, amely a koronavírus elleni védekezés következő időszakában vállalnak nagyobb feladatot.
Az államtitkár elmondta, hogy

a Béres Cseppekkel az idősek és az egészségügyi dolgozók immunrendszerét szeretnék erősíteni. A kormány ezzel az adománnyal is szeretné megköszönni az orvosok, illetve az ápolók koronavírus elleni küzdelmét.

Soltész Miklós hozzátette, hogy a Szent László Kórház dolgozóinak szánt adományt a kórház főigazgatója, Vályi-Nagy István vette át.

A kormány képviselője ez alkalommal is megköszönte az eddigi adományokat és felajánlásokat. Felhívta a figyelmet, hogy továbbra is szigorú szabályok szerint gyűjtik az adományokat: egyéni támogatásokat a nemzeti összefogás 11711711-22222222 számlaszámára, vagy a 1357-es adományvonalra várnak. Tárgyakat azonban csak vállalkozásoktól és közösségektől tudnak elfogadni a jótékonysági szervezetek.