A Szent László Kórház hetek óta hősiesen tartja a frontot. Amíg a kórház kapacitása bírja, első helyen oda kerülnek a súlyos állapotban lévő, intenzív ellátását igénylő, lélegeztetőgépre szoruló koronavírusos betegek. Bobek Ilona, az Aneszteziológia és Intenzív Betegellátó Osztály osztályvezető főorvosa és kollégái minden szakmai tudásukkal és erejükkel igyekeznek megmenteni és meggyógyítani a betegeket.

 

A főorvosnő az interjúban arról is beszél, hogy a koronavírusos betegek intenzív ellátásáról szerzett eddigi tapasztalataikat más kórházakkal is megosztják, felkészítve őket arra, hogy ha a tömeges megbetegedések miatt már más intézményekben is találkoznak majd ezzel a helyzettel. A kórház és a főorvosnő szakmai elsimertsége a nemzetközi szakmai fórumokon is jelentős.
Az alapos szakmai felkészültségen, a lelkiismeretességen túl ez a járvány jelentős emberi és lelki erőt is kíván az ápolóktól és az orvosoktól.- derül ki a videóból, amelyet a kormányzati tájékoztató portálon osztottak meg, az MTVA engedélyével.