A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.

Nagy István a somogyi megyeszékhely piacán tett látogatásán újságírók előtt arra kérte a települések vezetőit, hogy - a védőintézkedések betartása mellett - tegyék lehetővé, hogy az emberek hozzájuthassanak a piacon kapható zöldségekhez, gyümölcsökhöz, kézműves termékekhez, nyújtsanak alternatívát számukra a vásárláshoz.

Nagy István agrárminiszter sajtótájékoztatót tart a kaposvári piacon 2020. március 28-án. A miniszter a koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét.Forrás: MTI/Varga György

A miniszter azzal indokolta a kérését, hogy szabadtéren, kellő fegyelmezettséggel, szabálykövetéssel kisebb a fertőzés veszélye, és annál jobban tudunk vigyázni egymásra, minél több helyen tudjuk biztosítani az árukhoz való hozzáférést.

Az agrárminiszter egy árussal beszélget a kaposvári piacon a helyszínen tartott sajtótájékoztatója után.Forrás: MTI/Varga György