A Közel-Keleten is szigorú intézkedések vannak a koronavírus miatt

koronavírus, Irán
Teherán, 2020. február 26. Védőmaszkot viselő gyalogosok Teherán belvárosában 2020. február 26-án. Kínán kívül eddig Iránban haltak meg a legtöbben a tüdőgyulladást okozó új koronavírustól, legkevesebb tizenkilencen. A bizonyítottan a koronavírustól fertőzöttek száma mintegy 140. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Vágólapra másolva!
A Közel-Keleten is nőtt vasárnap a SARS-CoV-2 vírussal megfertőződöttek és a halottak száma, a térségben továbbra is Iránban a legsúlyosabb a helyzet, ahol már 2640-en haltak meg, több mint 38 ezren pedig elkapták a kórt.
Vágólapra másolva!

Alireza Vahabzadeh, az iráni egészségügyi miniszter tanácsadója a Twitter közösségi oldalon azt írta, hogy az elmúlt 24 órában 123-an haltak meg, 2901 ember pedig megfertőződött.

Az országban összesen 38 309 fertőzött van, ezzel párhuzamosan 12 391 ember felépült a kórból.

Egy másik nyilatkozó, Kianus Dzsahanpur, a tárca szóvivője arról számolt be, hogy mintegy 3467 fertőzött állapota súlyos. A halottak átlagéletkora 69 év volt.

Izraelben háromezer-nyolcszázhatvanötre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma az egészségügyi minisztérium közleménye szerint, ami szombathoz képest négyszázöt új beteget jelent.

A fertőzöttek közül hatvanhatan súlyos állapotban, közülük ötvennégyen lélegeztetőgépen vannak. A halálos áldozatok száma továbbra is tizenkettő.
A rendőrség ötszázharminckilenc alkalommal szabott ki bírságot szombaton a járvány terjedését fékező szigorú intézkedések megszegőinek.

Izraelben háromezer-nyolcszázhatvanötre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Szombat éjszaka négyszáz gyászoló részvételével temettek el egy ismert rabbit a Tel-Aviv melletti Bné Brak ultraortodox városban, noha

a rendeletek szerint legfeljebb húszan gyűlhetnek össze, és egymástól legalább kétméteres távolságra lehetnek jelen.

Tilos száz méternél nagyobb távolságra elhagyni a lakóhelyet, ennél messzebb csakis munkavégzés, valamint a létfontosságú élelmiszer- és gyógyszervásárlás céljából lehet elmenni.

Ciszjordániában, a Palesztin Hatóság területén kilencvenötre emelkedett a fertőzés halálos áldozatainak száma a szerdai hatvanról.

Szaúd-Arábiában a hatóságok vasárnap megtiltották a belépést Dzsidda kormányzóságba, ahol előrébb hozták a kijárási tilalom kezdőidőpontját, helyi 19 óráról 15 órára - számolt be az SPA helyi hírügynökség vasárnap. Hasonló intézkedéseket léptettek életbe a múlt héten a fővárosban, Rijádban, valamint Mekkában és Medinában.