Az Index ezúttal a legendás bokszoló, Papp László emlékét próbálja gyalázni

1952, Helsinki, olimpia, Papp László, Spider Webb
Papp László első mérkőzése a helsinki olimpián az amerikai Ellsworth “Spider” Webb ellen.
Vágólapra másolva!
Az Index nevű "hírportálon" március 28-án szombaton megjelent egy cikk Papp Lászlóról (aki egyébként néhány nappal korábban, március 25-én lett volna 94 éves). Az írás alapvetően az 1952-es helsinki olimpiáról szólna, de a szerző fontosnak tartotta idézni a korabeli kommunista pártlapban, a Népsportban az '50-es években megjelent "Papp László-idézeteket", mellyel azt sugallja, hogy Papp László milyen nagy tisztelettel és szeretettel beszélt a kommunista tömeggyilkosról, Rákosi Mátyásról. 
Vágólapra másolva!

Nos, az igazság ezzel szemben az, hogy minden embernek illene tudnia, de legalábbis sejtenie, hogy azokat a mondatokat Papp László szájába adták, akár neki kellett mondania, akár csak megírták a lapokban.

Ugyanis ilyen "kéréseket" nem volt "javasolt" akkoriban nem elfogadni, ha az ember az Andrássy út 60. környékét el akarta kerülni.

Tehát az '50-es évek elejéről beszélünk, a kommunista terror tobzódásának idejéről.

A visszaidézett mondatok azért is gusztustalanok, mert mindenki tudja, hogy később, a '60-as évek közepén milyen kíméletlenül bántak el Papp Lászlóval az ugyanabból az akolból származó kommunisták. (Erről itt írtunk korábban.)

Összefoglalva tehát elmondható: akár dicséretes dolog is lehetne, hogy az Index megemlékezik Papp László második olimpiai győzelméről születésnapja közeli időpontban. Az viszont már nem, hogy Rákosi „elvtárssal" kapcsolatos "bensőséges viszonyáról" olyan idézeteket tesznek közzé, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Nem valószínű ugyanis, hogyha bármilyen versenyről is volt szó,

az ötvenes években is templomba járó, hívő, rendkívül családszerető Papp László az ateista, gyilkos Rákosira és nem a családjára és a hazájára gondolt.

Az sem valószínű továbbá, hogy a Rákositól kapott ajándékot az édesanyja nagy becsben tartotta volna azok után, hogy a Rákosi vezette kommunisták államosították a kis fűszerüzletét, elvéve a család megélhetését.

Csak fel szerettük volna hívni a figyelmet arra, hogy miként lehet pimaszkodni egy olyan emberrel (pontosabban az emlékével), aki eredményeivel, munkájával, szorgalmával, kitartásával és közvetlenségével emberek tömegeinek volt példakép, nem csak Magyarországon.

Mi is lehet az ellenzéki propagandaújság, az Index valódi problémája Papp Lacival? Nem éppen az, hogy mélyen hívő, hazáját őszintén szerető, egy egész ország által rajongott ember volt?

Papp László első mérkőzése a helsinki olimpián az amerikai Ellsworth “Spider” Webb ellen. Forrás: papplaszlo.hu

(A cikkben egyébként persze tartalmi tévedés is van. Papp László első meccse a helsinki olimpián az amerikai Ellsworth "Spider" Webb ellen teljesen máshogy játszódott le, mint ahogy azt a cikk szerzője leírja.)