Schanda Tamás: Magyarországon nincs és nem is lesz áruhiány

koronavírus, vírus, Budapest, járvány, belváros, maszk, üzlet, vásárlás, bolt, termék
Vágólapra másolva!
Magyarországon a koronavírus-járvány ellenére nincs áruhiány és ez a következő hónapokban is így lesz - fejtette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap este.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben egyes boltokban lehetett látni üres polcokat, de ez csak azért volt, mert sokan "bespájzoltak", a szokásos mennyiség sokszorosát vásárolták meg, de a fuvarozók, kereskedők megfeszített munkájának köszönhetően sikerült pótolni ezt az árumennyiséget.

- mondta az államtitkár.

Biciklis futár Budapesten. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kijárási korlátozással összhangban módosulnak a helyközi közlekedési menetrendek. A helyközi közszolgáltatók hétköznap a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek, szombaton és vasárnap pedig a szokásos hétvégi közlekedési rend lesz életben.

Az államtitkár arra kért mindenkit, hogy csak akkor használja a közösségi közlekedést, amikor feltétlenül szükséges, például munkába járáshoz.

Az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben,

a MÁV, a GYSEV és a Volán járatain, és a kormány arra kéri a polgármestereket, hogy a helyi közlekedésben is biztosítsanak hasonló kedvezményeket - tette hozzá.