Havas esőt, hózáport hoz a hétfői hidegfront

2020.03.29. 05:51

Ma még többnyire napos lesz az idő, néhol egy-egy zivatar kialakulhat. A maximum hőmérséklet 19 fok körül lesz, holnap azonban erős hidegfront érkezik - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Ma a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, és délután elszórtan zápor - sőt északon egy-egy zivatar - is kialakul. Az északnyugati szél egyre inkább megélénkül, északnyugaton már megerősödik.13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Hétfőn egy markáns hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg a középső tájakon alakul ki eső, zápor, amit délutántól havas eső, hózápor válthat fel. Északon 6, délen 11 fok körüli értékeket mérhetünk. Az északkeleti szél erős lesz.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

 

Kedden a változó felhőzetből elszórtan fordul elő hózápor. Az északkeleti légmozgás változatlanul erős lesz. Reggel -2, délután +7°C valószínű.

Szerdán, április első napján fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre több napsütés ígérkezik. Csapadék már nem várható. Fagyos lesz a reggel, és délután is 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.