Nagyszámú digitális oktatási tartalom vált hozzáférhetővé, amelyek a tantermen kívüli, digitális munkarendet segítik. Többek között tanároknak szóló útmutatók, ajánlások, online fórumok - olvasható a kormányzati tájékoztató portálon.

 

Ismert, hogy a koronavírus-járvány miatti rendkívüli intézkedések egyike, hogy 2020. március 16-tól új oktatási munkarend lépett életbe az iskolákban, melynek célja, hogy a személyes érintkezések számát csökkentsük.Fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak. A pedagógusoknak, pedig továbbra is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel. Ez új módszertanokat is igényel, ezért az Oktatási Hivatal közzétette az iskoláknak és a pedagógusoknak szóló módszertani ajánlásait, de mindezeken túl számos hasznos tartalom is elérhetővé vált, amik segíthetik, mind a diákokat, mind a pedagógusokat:

  • Az Oktatási Hivatal az iskolák és a pedagógusok számára módszertani ajánlásokat dolgozott ki.
  • A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiaszertárral segíti a pedagógusokat a médiaoktatásban.
  • Iskolatévé, filmek, videók, hangoskönyvek, és sok más digitális oktatási tartalom elérhetőségeit megtalálhatja itt
  • A kormány által kezdeményezett Digitális Összefogás akció oldalán, pedig folyamatosan bővülnek a pedagógusok számára is hasznos felajánlások, például útmutatók, ajánlások, tananyagok, valamint online fórumok, csoportok elérhetőségei.