A pedagógusokat számos digitális tartalom segíti az új munkarendben

koronavírus, digitális oktatás, iskolák, Nyíregyháza, Magyarország
Nyíregyháza, 2020. március 12. Falucskai János főiskolai docens adatszerkezetek és algoritmusok gyakorlatot tart hallgatóinak a Massive Open Online Course rendszeren keresztül távoktatásban a Nyíregyházi Egyetem E épületében 2020. március 12-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére az új koronavírus-járvány miatt. Intézménylátogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egyetemeken, csak távoktatásban folytatható az oktatás. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Nagyszámú digitális oktatási tartalom vált hozzáférhetővé, amelyek a tantermen kívüli, digitális munkarendet segítik. Többek között tanároknak szóló útmutatók, ajánlások, online fórumok - olvasható a kormányzati tájékoztató portálon.  
Vágólapra másolva!

Ismert, hogy a koronavírus-járvány miatti rendkívüli intézkedések egyike, hogy

2020. március 16-tól új oktatási munkarend lépett életbe az iskolákban, melynek célja, hogy a személyes érintkezések számát csökkentsük.

Fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak.

A pedagógusoknak, pedig továbbra is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel. Ez új módszertanokat is igényel, ezért az Oktatási Hivatal közzétette az iskoláknak és a pedagógusoknak szóló módszertani ajánlásait, de mindezeken túl számos hasznos tartalom is elérhetővé vált, amik segíthetik, mind a diákokat, mind a pedagógusokat:

  • Az Oktatási Hivatal az iskolák és a pedagógusok számára módszertani ajánlásokat dolgozott ki.
  • A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiaszertárral segíti a pedagógusokat a médiaoktatásban.
  • Iskolatévé, filmek, videók, hangoskönyvek, és sok más digitális oktatási tartalom elérhetőségeit megtalálhatja itt.
  • A kormány által kezdeményezett Digitális Összefogás akció oldalán, pedig folyamatosan bővülnek a pedagógusok számára is hasznos felajánlások, például útmutatók, ajánlások, tananyagok, valamint online fórumok, csoportok elérhetőségei.