Szijjártó Péter: Újra megnyílik a somoskőújfalui határátkelő

2020.03.29. 14:07

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodott Richard Sulík szlovák gazdasági miniszterrel, hogy a két ország újranyitja a koronavírus-járvány miatt korábban lezárt somoskőújfalui határátkelőt. Így mindazok a magyarok és szlovákok, akik a határ másik oldalán dolgoznak, ezen az átkelőn is tudnak majd munkába járni. Szijjártó Péter ezt a Facebook-oldalán közölte vasárnap.

Becsó Károly képviselőtársam, barátom a hét elején szólt a parlamentben, hogy nekik Nógrádban komoly gondot okoz a magyar-szlovák határon lévő átkelők lezárása. A környék gyárai szenvednek, mert a munkások nem tudnak átjönni, ezért született pénteken megállapodás az átkelő megnyitásáról - olvasható a magyar külügyminiszter bejegyzésében. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodott a szlovák kollégájával, hogy hétfőtől újra megnyitják a somoskőújfalui határátkelőt.Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország és Szlovákia gazdaságai szorosan összefonódtak egymással, a kereskedelmi forgalmunk tavaly meghaladta a 10 milliárd eurót, így elemi érdekünk az akadálytalan kapcsolatok fenntartása - írta bejegyzésében Szijjártó Péter.