Lezárják a Normafán a Konkoly-Thege úti murvás parkolót

Normafa
Kérdés, a Normafa jövője mennyire mozgatja meg a XII. kerületieket
Vágólapra másolva!
A XII. kerületi önkormányzat közlése szerint megkezdődik a Normafán a Konkoly-Thege úti murvás parkoló rendbetétele és bővítése, ezért szerdától lezárják a területet.
Vágólapra másolva!

A Normafa Síház melletti, védett erdőterületen lévő, aszfaltozott parkoló és a buszforduló helyén hamarosan zöldterületet, büfét, közösségi teret hoznak létre.

A kieső parkolóhelyeket a nem védett erdőterületen lévő, jelenlegi murvás parkoló rendbetételével és bővítésével pótolják.

A Normafánál a parkolóáthelyezés miatt áprilistól mindössze 65 parkolóhely áll majd rendelkezésre a síház melletti aszfaltos parkolóban.

Az önkormányzat a koronavírus-járvány miatt arra kérte a kirándulókat, hogy ne a Normafát válasszák szabadidős tevékenységükhöz Forrás: MTI/Kovács Attila

Az önkormányzat a koronavírus-járvány miatt arra kérte a kirándulókat, hogy ne a Normafát válasszák szabadidős tevékenységükhöz, hanem a budai hegyek kevésbé látogatott területeit, kirándulóösvényeit.

Már korábban lezárták a játszótereket, tűzrakóhelyeket, a szabadtéri fitneszparkot, nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem, nem jár a libegő, és bezártak a területen levő büfék is.