Soros a járványt kihasználva nyíltan bevásárolta magát Budapest vezetésébe

Soros György, Soros Alexander
Vágólapra másolva!
A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományozott a Karácsony Gergely vezette Budapestnek. A magyar kormány nem kapott a támogatásból - derül ki az amerikai üzletember hétfői közleményéből. A bevándorláspárti spekuláns ezzel bevásárolta magát a főváros vezetésébe: már csak az a kérdés, mikor fogja benyújtani a számlát.   
Vágólapra másolva!

Váratlan támogatója akadt a budapesti városvezetésnek: Soros György hétfőn közleményben jelezte, hogy 1 millió euróval támogatja a fővárost a járvány leküzdésében. "A szülővárosom lakói iránti szolidaritás jegyében az általam alapított Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoznak Budapestnek a példátlan vészhelyzetben" - írta az üzletember, aki azzal indokolta döntését. hogy a fővárosban született.

Arról, hogy mennyire politikafüggetlen a gesztus, sokat elárul, hogy a magyar kormány egyetlenegy fillért sem kapott az adományból. Ismerve Soros logikáját, előbb-utóbb befogja nyújtani a számlát Karácsonyéknak: ez pedig nem mást jelent, mint, hogy

a válsághelyzet alatt befolyást vásárolt magának Budapest vezetésében.

Az egyelőre nem világos, hogy Karácsony Gergelyék miként fognak elszámolni a több mint 300 millió forint elköltésével. A kórházak esetében ugyanis alapítványi számlákra érkeznek a támogatások, amivel kötelességük elszámolni.

Adakoznak Karácsonyéknak: Soros György, amerikai üzletember, és fia, Soros Alexander Forrás: Facebook

Többször cikkeztünk Soros és Karácsony politikai kapcsolatáról. Legutóbb arról írtunk, hogy több olyan szakember is található a főpolgármester tanácsadói csapatában, akik erősen köthetőek az amerikai milliárdoshoz.