Bajkai István: A kormány számára megfelelő cselekvési jogkört adott az Országgyűlés

2020.03.31. 10:28

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a Parlament tegnapi döntéseiről beszélt.

A politikus beszámolt a parlament tegnapi üléséről, ahol a képviselők egy rendkívül fontos törvényről döntöttek, ami a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény nevet viseli. A képviselők szabályokat állapítottak meg ennek kapcsán a korábban a kormány által meghirdetett vészhelyzeti állapottal kapcsolatban, ami az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdasági stabilitás fenntartása érdekében szükséges. Hozzátette, azt mindenki elismeri, hogy a mostani pandémiás helyzet nagyon súlyos és most a tegnapi döntés alapján a kormány számára megfelelő cselekvési jogkört, lehetőségeket adott a Parlament.

Most lehetőség van arra – hangsúlyozottan a járványra tekintettel -, hogy a kormány egyes törvények alkalmazásától eltekintsen, azokat felfüggessze és mellette intézkedéseket hozzon az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdasági stabilitás érdekében. A tegnapi nap folyamán ezt a törvényt fogadták el a kormánypártok kétharmados többségével, Bajkai István kifejtette, sajnos az ellenzék ismételten nemmel szavazott. A törvény megszavazása után nem sokkal pedig a köztársasági elnök megállapította, hogy semmilyen alkotmányossági aggály nem merülhet fel, így aláírta azt, így azt már ki is lehetett hirdetni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.