Két hét és elkészül a mobilkórház Kiskunhalason

2020.03.31. 22:05

A március 14-én kiadott Magyar Közlönyben megjelenő határozat szerint megalakult a Mobil Járványkórház Létrehozásáért Felelős Akciócsoport dr. Tóth Tibor büntetés-végrehajtás országos parancsnokának vezetésével. Azonnal megkezdték a kórház építéséről szóló javaslat elkészítését. Két nappal ezután az építéséhez is hozzáláttak. Két hete építik napi 24 órában, a felénél tartanak a munkának.

Március 16-án reggel 6 órakor kezdték meg Dr. Tóth Tamás országos parancsnok vezetésével a kiskunhalasi börtön udvarán építeni a mobilkórházat, melyre a koronavírus-járvány terjedése miatt van szükség. Több száz ember dolgozik a kórház építésén éjjel-nappal, folyamatosan.

A hétvégére már az összes, egészen pontosan 230 konténer a helyére került.

A 3100 négyzetméter alapterületű kórházban a légtechnika már elkészült, továbbá megkezdődtek a belső munkálatok, például a villanyszerelés, a vizesblokkok kialakítása, a festés és burkolás.

A kiskunhalasi börtön udvarán épülő mobilkórház, a képre kattintva galéria nyílik!Forrás: Büntetés Végrehajtás

Orosz Zoltán alezredes, szóvivő elmondta, hogy a kórház 150 fő befogadására lesz alkalmas, általában négyágyas szobákat alakítanak ki, amikhez külön fürdőszoba is tartozik majd."Azt is elárulta, hogy a szobáknak lesznek folyosóra néző ablakaik, úgyhogy a nővéreknek nem kell majd mindig benyitniuk, hogy ránézzenek a betegekre. Elég ha az ablakon bepillantanak. Arról is beszélt, hogy a mobilkórház felszereltsége nem különbözik majd más kórházakétól.  Természesen lesz benne lélegeztetőgép, amely a koronavírussal megfertőzött, súlyos állapotban lévő betegnél létszükséglet lehet a gyógyuláshoz, és más fontos orvosi készülékek is.