Kardiológus szakorvosokkal lehet nonstop telefonon konzultálni

magas vérnyomás illusztráció
Vágólapra másolva!
Kardológus szakorvosokat lehet telefonon hívni abban az esetben, ha valakinél mellkasi fájdalom jelentkezik, nehézlégzést vagy erős szívdobogást érez, vagy vérnyomáskiugrást tapasztal - közölte a kormányzati tájékoztató oldal. 
Vágólapra másolva!

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet telefonos konzultációt indít, két mobilszámon lehet kardiológus szakorvosoktól tanácsot kérni - olvasható az oldalon.

A telefonos konzultáció nem helyettesíti a személyes vizsgálatot, de

a szakorvosok adnak tanácsot abban, hogy mi legyen a következő lépés.

A +36 30 2606417 és a +36 30 2605339 telefonszámok folyamatosan élnek!

Magyarországon, csakúgy, mint a fejlett világban mindenhol, a szív- és érrendszeri halálozás áll az első helyen.

A koronavírus járvány alatt sem feledkezhetünk meg azokról, akik ilyen alapbetegséggel élnek együtt.

A magas vérnyomás olyan súlyos betegségek kialakulásáért lehet felelős, mint amilyen a stroke, a szívinfarktus vagy a krónikus vesebetegség, felgyorsíthatja továbbá az érelmeszesedést és elősegítheti egyéb szívbetegségek kialakulását is.

A COVID 19 járvány idején is - amikor a személyes orvos-beteg találkozások számát is (kivéve a sürgősségi helyzeteket) minimálisra szükséges csökkenteni - ugyanolyan fontos, hogy a vérnyomás célérték alatt legyen - ez általában 140/90 Hgmm-t jelent.

Abban az esetben, ha valakinél mellkasi fájdalom jelentkezik, nehézlégzést vagy erős szívdobogást érez, vérnyomáskiugrást tapasztal vagy valami egyéb panasza van, kardiológus szakorvosoktól kérhet tanácsot. (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock