Tovább lassult a járvány terjedése Magyarországon, 525 az azonosított koronavírusos esetek száma

koronavírus, vírus, járvány, Budapest, tömegközlekedés, közlekedés, vonat, idős emberek, nyugdíjas, bevásárlás
Vágólapra másolva!
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és meghalt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett, írja a kormányzati tájékoztató portál. 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is. Lassult a járvány terjedése.
Vágólapra másolva!

A tegnapi 492-höz képest már csak 6,7 százalékos a növekedés, ilyen alacsony nem volt, amióta csoportos megbetegedések vannak.

Március 10-én nem változott a fertőzöttek száma, maradt 12, mint előző nap,

azóta nem volt ilyen alacsony növekedés. Vagyis, amióta van növekedés egyáltalán két nap között, ez az eddigi legalacsonyabb.

Az új esetek száma 33 fő, március 24-én volt utoljára ilyen kevés. De az exponenciális növekedés a lényeg a fertőzések terjedésének tekintetében, az emelkedés pedig mindössze 6,7 százalék.

Tehát egyre laposabb a járványgörbe, ezért nagyon fontos, hogy továbbra is minimalizáljuk a kontaktok számát; aki csak teheti, maradjon otthon!

Az aktív esetek száma 465, hiszen a 20 haláleset mellett

40-en már meggyógyultak.

Megyei bontás is felkerült a tájékoztató oldalra az összes esetszámról.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az idős halálos áldozatok alapbetegségekkel küszködtek

A négy új halálesettel kapcsolatban az alábbi információkat osztották meg a tájékoztató portálon:

86 éves nő, alapbetegség: magas vérnyomás
67 éves nő, alapbetegség: iszkémiás szívbetegség, magas vérnyomás
66 éves férfi, alapbetegségek: szív- és érrendszeri megbetegedés, idült reumás szívbetegség, degenaratív („kopásos") gerincbetegség
91 éves férfi, alapbetegségek: szív- és érrendszeri megbetegedés, magas vérnyomás, idült reumás szívbetegség, agyi érbetegség

Nagyon fontos, hogy továbbra is maradjon otthon, aki csak teheti, ez segíthet legyőzni a koronavírus-járványt Fotó: Szabó Gábor - Origo

Elengedhetetlen a megelőzés, otthon kell maradni

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.

Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi meghalt emberek adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.