Arra kérjük Karácsony Gergelyt, hogy azonnal vonja vissza elhibázott döntését, és vezessen be több járatot, hogy az utasok tudják tartani a biztonságos távolságot! - reagált a Fidesz arra, hogy a főpolgármester döntése értelmében szombati menetrend lépett életbe a budapesti tömegközlekedésben.

A nagyobbik kormánypárt szerdai Facebook-posztjában kifogásolta: Karácsony Gergely annak ellenére döntött a BKK-járatok szombati menetrendjének bevezetéséről, hogy a kormány és szakemberek is arra hívták fel a figyelmet, hogy a járvány miatt csökkenteni kell az érintkezések számát. 

Azzal, hogy a főváros ritkította a járatokat, szerda reggel tömegek alakultak ki a tömegközlekedési járművökön. Éppen ezért a Fidesz 

arra kéri Karácsony Gergelyt, hogy azonnal vonja vissza elhibázott döntését, és vezessen be több járatot, hogy az utasok tudják tartani a biztonságos távolságot.

Szerda reggel Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója közösségi oldalán kommentálta a főváros döntését. Szerinte a BKK rossz döntést hozott a szombati menetrendek gondolkodás nélküli bevezetésével. Szerinte számos olyan járaton, melyen az emberek dolgozni járnak, az elmúlt napokhoz képest a járványhelyzethez mérten kényelmetlen zsúfoltság alakult ki. 

Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár pedig szintén helytelenítette a járatritkításokat Twitter-oldalán.