Ellenzéki politikus: a balliberális ellenzékre rázúdult a népharag, amiért akadályozták a védekezést

Volner János
Vágólapra másolva!
"Hogy stílusos legyek: ezt már elk*rtátok fiúk. Nem kicsit, nagyon. Együtt, Ferivel." - Gyurcsány Ferenc elhíresült szavaival üzent a koronavírus-törvény elfogadását gátoló pártoknak Volner János, független országgyűlési képviselő szerdai posztjában. A politikus úgy látja, hogy a koronavírus okozta válsághelyzettel - a migrációs válságot követően - ismét sorsfordító esemény jött el a politikában, azonban ezt az ellenzék képtelen felfogni.
Vágólapra másolva!

Volner János azon kevés ellenzéki képviselők egyike volt, aki - a Mi Hazánk Mozgalom politikusai mellett - támogatta a hatékony védekezést lehetővé tevő koronavírus-törvényt. A Jobbikból az országgyűlési választás után kilépett politikus két nappal a szavazást követően helyzetértékelést adott a parlamenti történésekről, és annak következményeiről. Ellenzéki politikusként úgy látja, hogy az ellenzék óriási lehetőséget szalasztott el azzal, hogy kihátrált a nemzeti összefogásból.

Sorsfordító esemény

"A politikában mindig lehetnek olyan sorsfordító témák, amelyek képesek egy pártot mélybe lökni, vagy felemelni. Az előző ciklusban a migrációs válság hozta el a fordulat lehetőségét" - írja kezdésként Volner, aki a migrációs válsághoz hasonlította a koronavírus-járvány okozta helyzetet.

Ezután hosszasan ecsetelte, miként ütközött falakba a Jobbikban, amikor szigorúbb migrációs politikáért lobbizott a párt vezetésénél 2014-2015 környékén. Ma már úgy látja, esélye sem volt ennek kiharcolására, mivel ekkorra Vona Gábor már eltökélte, középre tolja pártját. "2018 októberében pedig én vetettem véget a jobbikos pályafutásomnak, közvetlenül a baloldallal történő decemberi összeborulás előtt. A párt támogatottsága egy év alatt 20 százalékról 6 százalékra olvadt" - kommentálta utólag az eseményeket Volner, aki szerint

a koronavírus okozta válsághelyzettel ismét sorsfordító esemény jött el a politikában, hiszen most is az ország megvédése a tét.

"Számomra egyetlen percig nem volt kétséges, hogyan szavazok: gyakorlati és szimbolikus szempontból is fontos, hogy válsághelyzetben a magyar politika vezető rétege képes-e az összefogásra. A sorsfordító próbán a Jobbikkal kiegészült balliberális ellenzék csúfosan elbukott" - összegzett a független országgyűlési képviselő.

Volner János, független parlamenti képviselő szerint a koronavírus okozta válsághelyzettel ismét sorsfordító esemény jött el a hazai politikában, az ellenzék leszerepelt Forrás: Facebook

Gyurcsány irányít

Volnernek volt egy másik érdekes megállapítása, miszerint az ellenzéki oldalon még mindig Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) mozgatja a szálakat.

"A Jobbiktól az MSZP-ig terjedő ellenzék mára teljesen eldékásodott: ha Gyurcsány Ferenc nemet mond mindenre és bármire, akkor úgy érzik, nekik is ezt kell tenniük. Ha otromba szavakkal szidalmazza Orbánt, akkor ebben kelnek vele versenyre. A Jobbikkal kiegészült balliberális oldalon a DK-n kívül gyakorlatilag senki nem csinál már politikát: minden párt DK-bb akar lenni a DK-nál." - írta. A politikus arra jutott, hogy köszönhetően a kormány válságkezelő intézkedéseinek

a Fidesz népszerűsége emelkedik, a balliberális nagykoalícióra pedig rázúdult a népharag.

"Hogy stílusos legyek: ezt már elk*rtátok fiúk. Nem kicsit, nagyon. Együtt, Ferivel." - zárásként ezt üzente a Gyurcsány vezette ellenzéknek, benne hangsúlyosan egykori pártjának, a Jobbiknak.