Lezárták a nyomozást a kőbányai gyilkosság ügyében

gyilkosság, Kőbánya, 2019. július
Vágólapra másolva!
Tavaly júliusban Frankfurtban fogták el azt a férfit, aki különös kegyetlenséggel ölte meg volt barátnőjét tavaly nyáron egy kőbányai lakásban. A rendőrök lezárták a nyomozást.
Vágólapra másolva!

A BRFK ügyeletére 2019. július 30-án 14 óra 11 perckor érkezett bejelentés arról, hogy

egy kőbányai lakásban egy holttestet találtak.

Ahogy az Origo megtudta, Katalinra az egyik kollégája talált rá, miután a fiatal nő nem ment be dolgozni aznap. Nem kellett betörnie az ajtót, mivel kulcsa volt a Kolozsvári utcai lakáshoz. Hamar felmerült, hogy ki tehetett vele ilyet. A nő félt tőle, zártat is cserélt miatta.

A fiatal férfi, akit végül gyilkossággal meggyanúsítottak, a 23 éves Cs. Dániel és az áldozat együtt jártak.

A nő egyik szomszédja azt mondta az Origónak, élettársi kapcsolatban voltak. Akadt olyan környékbeli, aki szerint már jó ideje nem voltak együtt, a viszonyukat viszont senki sem tagadta.

Forrás: Origo

Információink szerint

a nő torkát vágta el volt barátja, és valószínűleg féltékenységből tehette.

A gyilkosság után a fiatal férfi eltűnt, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója pedig soron kívül európai elfogatóparancsot is kibocsátott a férfi ellen.

Forrás: Origo

A német társszervek a magyar hatóságokkal együtt, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályának segítségével, a BRFK felkérésére másnap, július 31-én 18 óra 30 perckor Frankfurtban,

egy bevásárlóközpontnál elfogták a feltételezett kőbányai gyilkost.

A magyar rendőrök tavaly nyár végén, augusztus 29-én különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe is vették Cs. Dánielt.

Forrás: Origo

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztályának nyomozói most fejezték be a munkát, az ügy iratat, vádemelési javasallattal, átadták az illetékes ügyészségnek.