Majdnem gyilkosságig fajult egy piaci verekedés Hevesen

2020.04.02. 12:27

Három férfi, és két nő ellen emeltek vádat Hevesen, mert a piactéren úgy megvertek egy fiatal párt, hogy azok életveszélyes, csonttöréssel járó sérüléseket szenvedtek.

Június 29-én hajnalban történt, hogy három férfi és két nő megérkezett egy furgonnal a Jászságból a hevesi piacra, hogy lakberendezési tárgyakat áruljanak. Miközben kipakolták az árut, észrevették, hogy a közelükben egyikük lánya és annak férje is elfoglalt egy standot. Mivel a társaság már régóta haragban állt a párral, rövid időn belül összevesztek. Szidni kezdték a fiatal párt, ami végül verekedésig fajult.

Közös erővel ütni és rugdosni kezdték őket, majd egyikük a védekezni próbáló fiatal nőt ököllel orrba vágta. A nőnek az ütéstől eltört az orrcsontja.

 A férje próbálta védeni, de az apósa kivette az autójából a motoros fűkaszája fémből készült nyelét, és fejbe vágta vele a férfit.A támadó folytatni akarta a földre került rokonának bántalmazását, de ekkor két segítő odaugrott és megpróbálta lefogni. Nem sikerült, mert a férfi erőteljesen forgatta az alumínium nyelet, amivel többször is eltalálta a körülötte állókat.

Fotó: Ancsin Gábor [origo]

A verekedésnek végül rendőrök vetettek véget, de addigra a leütött férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett, de a többiek közül is néhányan súlyosan, mások pedig könnyebben megsérültek.

Az ügyészség a családfőt, mint elsőrendű vádlottat életveszélyes testi sértéssel, társait súlyos testi sértéssel, és csoportos garázdasággal vádolja.

Az ügyész az elsőrendű vádlott számára börtönbüntetés, két férfi társa számára pedig felfüggesztett büntetés kiszabását, a bántalmazásban részt vevő nők számára pénzbüntetés kiszabását javasolja, emellett az egész társaság számára az összesen 1.800.000 forint bűnügyi költség megfizetését - olvasható az Ügyészség oldalán.