Újabb álhír kering az interneten, Farkas Örs cáfolta

2020.04.02. 11:11

"A kormány nem hozott ilyen döntést, ennek megfelelően a hivatkozott kormányrendelet sem tartalmaz erre vonatkozó iránymutatást." - így cáfolta meg Farkas Örs a legújabb álhírt, miszerint változik az idei tanév hossza. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője csütörtöki posztjában úgy értékelte az újabb durva álhírt, hogy

szomorú,hogy vannak olyan emberek, akik szórakoztatónak gondolják átverni másokat, kihasználva a járvány okozta helyzetet.

Tegnap számoltunk be róla, hogy a balliberális portálok azt terjesztették, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat vezetősége megtiltotta a szervezet dolgozóinak a szájmaszkok viselését. A szervezet azonnal cáfolta a hírt: közleményükben azt írták, hogy a védőmaszkok viselése sem korábban, sem jelenleg nem tilos a vérellátó szolgálat munkatársai számára, csupán nem kötelező a viselésük.

Mint ismert, egyre jellemzőbb a különböző, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos álhírek felbukkanása, terjedése világszerte. Ennek következtében nem véletlen, hogy a magyar kormány veszélyhelyzeti intézkedéseinek egyik első eleme volt az álhíreket terjesztőkkel szembeni törvényi szigorítás.

KAPCSOLÓDÓ CIKK