Szijjártó Péter: A magyarok és a szlovénok ismét használhatják a bajánsenyei és a kétvölgyi határátkelőket

2020.04.02. 06:26

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében hozott szigorító intézkedések miatt március közepén lezárták a magyar-szlovén határ északi szakaszán a határátkelőket, ez azonban komoly gondot okozott a munkába járó rábavidéki és muravidéki embereknek. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, az ő kérésükre nyitották ki újra a két határátkelőt.

Bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a koronavírus terjedésének lassítása érdekében hozott szigorító intézkedések miatt március közepe óta zárva tartott valamennyi átkelő a magyar-szlovén határ északi szakaszán.

Ez azonban "komoly gondot okozott a rábavidéki és a muravidéki embereknek, akik közül sokan jártak át a határ másik oldalára dolgozni, és sokuknak van földbirtokuk a szomszédos ország területén.

"Az ő kérésükre ma reggeltől újra megnyitjuk a kétvölgyi és a bajánsenyei átkelőket. Így a környékbeliek újra felvehetik a munkát, a gazdák pedig eljuthatnak földjeikre, elvégezhetik a tavaszi munkákat, hogy aztán ősszel legyen mit betakarítani" - írta a miniszter a Facebookon.