Csütörtök délután az ügyészség közleményben jelentette be, hogy indítványozza Kálló Gergely mentelmi jogának felfüggesztését. A Betyársereggel nemrég még jó kapcsolatot ápoló jobbikos politikus barátaival uniós választási plakátokat rongált meg.

Miután az ügyészség vádat emelt Varju László DK-s parlamenti képviselő ellen, Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél Kálló Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A rendelkezésre álló adatok szerint  

a jobbikos politikus - három társával - összesen 28 hirdetőtáblára kihelyezett választási plakátot rongált meg két nappal a parlamenti választás előtt. 

A festékszórós akciók eredményeképpen 284.480 forint kárt okoztak. Az ügyészség tájékoztatása szerint a nyomozás XI. kerületi rendőrkapitánysága előtt indult, amelynek során kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki tavaly októberben Kállót. A politikus azóta országgyűlési képviselő lett, mivel összellenzéki támogatással a háta mögött megnyerte az dunaújvárosi időközi választást. Így az ügy a Budapesti Regionális Nyomozó ügyészséghez került. A büntetőeljárás csak akkor folytatódhat, amennyiben a parlament zöld utat az ügyészség indítványának. 

Kálló korábban közeli kapcsolatban állt a Betyársereggel, és a szervezet vezetőivel.