Kovács Zoltán: Vigyázzunk egymásra!

2020.04.02. 14:32

Ha elolvasta volna a törvény szövegét – amely angolul is elérhető –, akkor talán még ő is megérthetné, hogy a határozatlan idő nem az örökkévalóságot jelenti, hanem a veszélyhelyzet végét - így reagált Kovács Zoltán Guy Verhofstadt liberális politikus felvetéseire. 

Guy Verhofstadttal az elmúlt években számtalan vitánk volt, van, és megérzésem szerint lesz is. Soros György egyik lelkes brüsszeli képviselőjeként 2015-től kezdődően éveken keresztül kritizálta a magyar bevándorláspolitikát. Ma már ott tartunk, hogy a Die Presse arról ír, hogy Orbán Viktornak igaza volt, és megérdemli, hogy bocsánatot kérjenek tőle - írta legújabb bejegyzésében Kovács Zoltán. 

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a liberális politikus most épp arra büszke, hogy ő már három évvel ezelőtt az európai értékekről igyekezett kioktatni minket. Teszi mindezt a koronavírus-törvény elfogadása kapcsán. Ha elolvasta volna a törvény szövegét – amely angolul is elérhető –, akkor talán még ő is megérthetné, hogy a határozatlan idő nem az örökkévalóságot jelenti, hanem a veszélyhelyzet végét. Mi európai demokratának, kereszténydemokratának tartjuk magunkat, így természetesen az erről való döntést a legfőbb magyarországi döntéshozó szerv, a magyar Országgyűlés kezébe adtuk. 

Mindent megteszünk azért, hogy ezért is bocsánatkérést érdemeljünk. No, nem azért, mert arra vágynánk. Magyarország Kormánya a magyar emberektől kapta – sorozatban a harmadik kétharmados – felhatalmazását, az intézkedések pedig az ő érdekeiket és védelmüket szolgálják. A demokratikus normáknak megfelelően eljön majd az idő, amikor ők is elmondják a véleményüket a kormány teljesítményéről. Most azonban a legfontosabb, hogy ne feledjük, mindnyájan felelősök vagyunk egymástért! Vigyázzunk egymásra! - írta Kovács Zoltán.