Meg akarta ölni mozgássérült lakótársát egy férfi

2020.04.02. 14:19

Gyilkossági kísérlettel vádolják azt a 61 éves férfit, aki egy veszprémi szociális otthonban késsel próbálta nyakon szúrni a lakótársát. A két férfi között már hosszú ideje feszült volt a viszony.

Az idős férfi, aki enyhén maga is mozgáskorlátozott, bottal jár, már nem tudta elviselni a lakótársát, aki betegsége miatt nehezen tudott felállni, mozogni és alig lehetett érteni azt amit mond. Emiatt rendszeresen csúfolta, terrorizálta az idős bottal járó.Akkor is többször belekötött, amikor csak tévét néztek, mert a súlyosabb állapotban lévő maga elé beszélt, motyogott, amivel zavarta a társát, aki rosszul hall, és így nem tudott figyelni a tévéműsorra. Emellett, a bottal járó, saját bevallása szerint azt gondolta, hogy direkt provokálja is őt a lakótársa.

A két férfi között rossz viszony alakult ki, rendszeresen veszekedtek egymással.

illusztrációForrás: Pixabay.com

A bottal közlekedő férfi október elején az egyik délelőtt bort ivott, amitől kora délutánra lerészegedett. A mozgássérült férfival, és két másik lakótársukkal együtt leültek tévét néztek. A részeg férfit már a lakótársa jelenléte is zavarta, ezért belekötött és a torkát szorongatva megfenyegette, hogy megöli. A férfi a betegsége miatt nem tudott védekezni. A lakótársak és a szállón dolgozó szociális munkás viszont közbelépett. 

A részeg, az akkor már nagyon dühös lakótárs, ezután a szobájába indult, ahol magához vett egy 11 centis kést. Elhatározta, hogy leszúrja vele a másik férfit. Visszament a TV szobába, ahol a

késsel rátámadt, megpróbálta nyakon szúrni.

Mivel a többi lakó közbelépett, a férfi pedig elmozdult, a kés az áldozat pulóverében elakadt. A támadó újra lecsapott, miközzben gyilkossággal fenyegetőzött. Áldozatát ismét a többi lakónak és egy szociális munkásnak kellett megmentenie.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását javasolta a férfi számára.