Csak rajtunk múlik, hogy elkerüljük-e a nagy problémát, de ehhez mindenkinek komolyan kell vennie az otthonmaradást - üzeni egy mentőből Zacher Gábor. Az orvos szerint mindezt azért kell megtenni, hogy jövőre teljesen más húsvétunk, karácsonyunk legyen, ami nem a gyászról szól.

Zacher Gábor úgy látja, még mindig nem vesszük elég komolyan a vírust, mert még mindig lát utcán flangálókat, bandázókat.

Pedig higgyék el, tényleg kellene izolálni magunkat, mert ami most van, csak a történet kezdete. Lesz ennél sokkal súlyosabb a helyzet - figyelmeztet egy mentőautóból. Az orvos nyomatékosan arra kér mindenkit, hogy maradjon otthon, és hallgassunk a szakemberekre, mert jót akarnak. 

Talán a nagy problémát elkerülhetjük, de ez alapvetően rajtunk múlik. Azon múlik, hogy mennyire tudunk otthon maradni, mennyire tudunk izolálódni. És mennyire tudjuk átvészelni az előttünk álló 3-4 hónapot, ami alapvetően nagyon-nagyon kemény lesz. De azt gondolom, hogy együtt megoldhatjuk 
- mondja Zacher, aki szerint azért is fontos most otthon maradni, hogy jövőre olyan húsvétunk és karácsonyunk legyen, ami már nem a gyászról szól.