Gyurcsány Ferenc telefonos kampányba kezdett a többszörösen cáfolt, nem létező brüsszeli pluszpénzről

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. június 19. Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka, a párt elnöke felszólal a jövő évi költségvetés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 19-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc álságos (mondhatjuk, hazug) telefonkampányban terjeszti azt a többszörösen cáfolt állítást miszerint, Magyarország 2000 milliárd forintos európai uniós támogatásra jogosult a koronavírus elleni védekezésben. Mint köztudott: egy fillér külön pénzt nem ad Brüsszel.
Vágólapra másolva!

Több ellenzéki politikus állította az utóbbi napokban, hogy Magyarország 2000 milliárd forintos Európai Uniós támogatásra jogosult a koronavírus elleni védekezéshez. Ezt az állítást tételesen cáfolták a kormánypártok politikusai. Köztük Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő is tisztázta, hogy Magyarország nem kap 2000 milliárd forintos támogatást. E helyett ebben az értékben olyan - már meglévő -

fejlesztési pénzek elvonásáról beszél az ellenzék, amelyek a munkapiac stabilitásához és a gazdaság működéséhez fontosak.

Az Origó birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen ennek ellenére Gyurcsány Ferenc álságos állításait hallhatjuk egy automata telefonos kampány keretében:

Gyurcsány Ferenc, a DK a pártelnöke. Forrás: MTI/Kovács Attila

Az ellenzék által emlegetett 2000 milliárd forintos uniós fejlesztési pénz természetesen nem jelent semmilyen mértékű többlettámogatást az Európai Unió részéről, ez által nem jelenik meg plusz összeg a magyar költségvetésben. E helyett arról lenne szó, hogy az ellenzék szerint ezeket az összegeket el kellene vonni olyan jelenlegi céloktól, mint a munkapiac- és a gazdaság fejlődésének segítése.

Ez az intézkedés, ez a gyurcsányi ötlet beruházásokat szüntetne meg, többen elveszthetnék miatt az állásukat,

illetve a magyar vállalkozásoknak is számottevő kiesést jelenthetne.