Egy kiszínezett kifestőt mutatott fel az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján néhány másodpercig Gál Kristóf, a rendőrség (ORFK) szóvivője - írta meg a Ripost. A kifestőn a tájékoztatók rendszeres szereplői láthatók, így Müller Cecília országos tisztifőorvos, Lakatos Tibor az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője, valamint Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

A szóvivő kezében akkor lehetett látni a kifestőt, amikor a tájékoztató végén megköszönte a nézők figyelmét és a papírjait rendezte.

A Ripost utánajárt, a kifestőt az internetről bárki letöltheti. A lap szerint az oldalt egy képzőművész és egy jogász üzemelteti, és újrahasznosított tárgyakat forgalmaznak. Az Operatív Törzsről készült kifestő pedig annyira népszerű, hogy több alkalommal lefagyott az oldal,  annyian akarták letölteni.

A Ripost megkereste Gál Kristófot, aki szerényen nem akart nyilatkozni, de azt elárulta, hogy nem ő festette ki a színezőt. 

Gál Kristóf kezében a kifestő az Operatív Törzs tájékoztatójánForrás: M1

Gál Kristóf rendkívül népszerű a rendőrség Twitter- és Instagram-oldalán.

A szóvivő színészből lett rendőr. Máté Gábor osztályába járt, így osztálytársa volt Fenyő Iván, Kovács Patrícia és Jordán Adél is, majd Egerben volt színész, mielőtt beállt a rendőrséghez.

Színészi képességeit már rendőrként is kamatoztatta, például ebben a népszerű paródiavideóban: