Karbantartás miatt a H5-ös HÉV Szentendre és Békásmegyer végállomásoktól Kaszásdűlő megállóhelyig jár, a Batthyány tér és Kaszásdűlő között pótlóbusszal lehet utazni.

Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a karbantartás idején a Battyhány tér és Kaszásdűlő közti szakaszon a H5-ös pótlóbusszal, illetve a párhuzamosan közlekedő 34-es, 106-os, 134-es és a 109-es autóbuszokkal lehet utazni.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A H5-ös pótlóbuszra a Batthyány téren a 109-es busz végállomásán, Kaszásdűlőnél a 34-es busz centrum irányú megállójában lehet felszállni. A 109-es autóbusz Batthyány téri felszállóhelyét a 39-es autóbusz megállójába helyezik át.

A 34-es, 106-os, 134-es autóbuszok és a H5-ös pótlóbusz közötti átszállást a Raktár utca megállóhelynél ajánlja a BKK.

A H5-ös HÉV ideiglenes menetrendje elérhető a BKK honlapján (bkk.hu/menetrendek), továbbá a BKK Futár utazástervezőben.

A pótlóbuszon lehet kerékpárt szállítani.

A HÉV-ről az ahhoz csatlakozó buszjáratokra történő átszállás biztosítása érdekében ezen a két napon a 34-es, 106-os, 118-as, 134-es, 137-es és a 237-es autóbuszok egyes indulási időpontjai néhány perccel későbbre tolódnak, a 143-as, 186-os és a 243-as autóbuszok pedig módosított menetrend szerint közlekednek.

A BKK péntek kora este az MTI-nek eljuttatott közleményében a gödöllői (H8) HÉV vonalára is ideiglenes menetrendet jelzett a hétvégére, valamint a jövő héten szerdára és péntekre, ugyancsak karbantartásra hivatkozva.

Ezekben az időszakokban Cinkota és Kerepes között egyes megállóhelyeken az ellenkező irányú peronnál lehet majd felszállni a HÉV-re.

A hétvégén Kerepes, Zsófialiget, Kistarcsa kórház és Ilonatelep állomáson az Örs vezér tere és Gödöllő felé tartó HÉV-ekre a Gödöllő irányú megállóhelyi peronnál lehet felszállni.

Szerdán és csütörtökön Kerepes, Zsófialiget, Kistarcsa, Kistarcsa kórház és Ilonatelep állomáson az Örs vezér tere és Gödöllő felé tartó HÉV-ekre ugyancsak a Gödöllő irányú megállóhelyi peronnál lehet felszállni.

A gödöllői HÉV ideiglenes menetrendje - amely mindössze a kora reggeli és a késő esti indulások esetében jelent néhány perces eltérést - már elérhető a BKK honlapján.