Soltész Miklós: Nagy a karitatív szervezetekbe vetett bizalom

2020.04.03. 16:31

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerint nagy a karitatív szervezetekbe vetett bizalom és a megbecsültségük, emiatt sok felajánlást kapnak. Soltész Miklós erről pénteken, Csákváron beszélt, ahol a Katolikus Karitásszal közösen élelmiszeradományokat és fertőtlenítőszereket adott át a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince idősotthonában.

Soltész Miklós, aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke is, azt mondta, csokoládét, gyümölcsöt, táplálékkiegészítőket, vitaminokat, vagyis az idős emberek számára fontos dolgokat kapott az intézmény.

Ez már a sokadik szállítmánya a Katolikus Karitásznak az idősotthonokba, és a többi karitatív szervezet is hasonlóan jól teljesít

– mondta.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy mindenkinek két "felajánlást" kell tennie: egyrészt magánemberként anyagi támogatással, cégek esetében eszközök, termékek felajánlásával segíteni őket, másrészt vigyázni rájuk a közeli személyes kapcsolatok kerülésével, valamint az idősotthonokban a szigorú rend betartásával.

Soltész MiklósForrás: MTI/Mohai Balázs

Hiszem, ha ezeket betartjuk, a láthatatlan ellenséggel szembeni küzdelem hosszas, kitartó munkával legyőzhető - fogalmazott.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, hogy az élelmiszereket cégektől kapták adományként, a sebészmaszkokat, gumikesztyűket, vitaminokat és fertőtlenítőszereket pedig ők vásárolták.

Védőeszközökre most nagy szükségük van az idősotthonoknak

– mondta.

Megemlítette, hogy folyamatosan figyeli a karitász az intézmények jelzéseit, és próbálnak gyorsan reagálni rájuk. Sok intézmény nem tudott előre felkészülni a mostani nehéz helyzetre, ezért rájuk kiemelt figyelem jut, hogy ne szenvedjenek hiányt sem immunerősítőkből, sem védőfelszerelésekből.