Egy nap alatt 10 ezer ember lépett be Magyarországról Romániába

Vágólapra másolva!
A határrendészet vasárnap reggeli közleménye szerint az elmúlt 24 órában mintegy tízezer személy lépett be Magyarországról Romániába 5300 autóval. Nagylaknál torlódás volt vasárnap is.
Vágólapra másolva!

A Csanádpalota-Nagylak autópálya-határátkelőhelyen tájékozódott a határátlépés körülményeiről vasárnap délután Marcel Vela román belügyminiszter. A vele tartó újságíróknak elmondta: rendkívül fontosnak tartja, hogy zökkenőmentes legyen az áruszállítás, ezért mindent megtett a várakozási idők csökkentése érdekében. Hozzátette, éppen ezért osztották ketté az országba Nagylaknál belépő közúti forgalmat, irányították az országúti határátkelőhely felé a személykocsi-forgalmat, és hagyták meg az autópálya határátkelőjét a teherforgalomnak.

- jelentette ki a miniszter. Hozzátette kocsik belépéséről további megbeszéléseket kell folytatnia a prefektussal, a határrendészet képviselőivel és az érintett helyi önkormányzatokkal, és mihelyt sikerül megtalálni a megoldást, azonnal közlik.

A román határrendészet honlapján elérhető Trafic online jelzőrendszer szerint a személykocsi-forgalom számára fenntartott országúti határátkelőhelyen

hat sávon léptetik be Romániába az autókat, de így is két óra a várakozási idő.

A jelzőrendszer szerint a magyar-román határszakasz többi átkelőjénél nincsen torlódás.

24 óra alatt 10 ezer ember lépett be Magyarországról Romániába a vasárnap reggeli adatok szerint.