Internetes apróhirdetéseken keresztül kínált koncertjegyeket, szájmaszkokat és fertőtlenítőszereket egy férfi, de csak a pénzt tette el, semmit nem küldött vásárlóinak. A Fővárosi Főügyészség kérte a letartóztatását, amiről már ma dönthet a bíró. 

A 29 éves férfi tavaly decembertől internetes apróhirdetési oldalon és a közösségi médiában álneveken különböző koncertjegyeket kínált pénzért, amelyet átutalással előre elkért. Miután megérkezett a pénz, a csaló elérhetetlenné vált. 

Más szolgáltatásokat is kínált. Egyszer egy autó külföldről hazaszállításához ígért tréleres segítséget.

Miután kihirdették a járványügyi veszélyhelyzetet, a szélhámos már szájmaszkokkal és kézfertőtlenítővel tévesztett meg embereket és egy céget is. Tízezres nagyságrendtől több százezer forintig terjedő kárt okozott nekik.

Feljelentést tettek a csaló ellen. Ahogy tegnap írtuk, miután a nyomozók rájöttek, kit kell keresniük, elfogták.

Röbb rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt

gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrségen, és kezdeményezték, hogy tartóztassák le.

A Fővárosi Főügyészség megalapozottnak ítélte a kérést, és indítványozta a letartóztatását. Azt írták, az indítványról a nyomozási bíró várhatóan még vasárnap dönt, a járványügyi helyzet miatt távközlési eszköz alkalmazásával.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy a hatóságok a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetben továbbra is haladéktalanul és a törvény teljes szigorával fellépnek a bűncselekményt elkövetők, különösen a járványon csalárdul nyerészkedők ellen"

- tette hozzá Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész Origónak küldött közleményében.