A legjobb barátja mellett szúrták halálra a 28-as villamoson

2020.04.06. 09:56

Az ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a két férfinak, akik a gyanú szerint halálra szurkáltak egy embert pénteken este a VIII. kerületben a 28-as villamoson. A meggyilkolt férfi mellett ott volt a legjobb barátja. Az ő karjaiban halt meg.

Az ügyészség álláspontja szerint mind a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy részt vettek az emberölésben, a fiatalabb férfi, mint ahogy az ügyészség fogalmaz, bűnsegédként. 

 

A Blikk úgy tudja, a társasággal volt egy 29 éves nő is. Őt bűnpártolással gyanúsítják, és bűnügyi felügyeletbe kerülhet.  

A férfi a legjobb barátjával tartott hazafelé a villamoson, az ölében ült a kutyája. Amikor felszállt a háromfős társaság, azonnal beléjük kötöttek.

Az egész egy perc alatt játszódott le, két megálló közt. Ahogy az a három ember felszállt, kiszúrták maguknak Gábort, elkezdték bökdösni a kutyát, piszkálni az orrátmondta el a Blikknek a fiú legjobb barátja, aki ott volt a gyilkosságnál.

Azt is mesélte, a barátja kérte őket, hogy hagyják békén a kutyát, erre az egyik fickó meglökte, majd leköpte. Amikor a védelmére keltem, engem is megütöttek, majd az egyikük kést rántott és Gáborba szúrta. Próbáltam segíteni, Gábor annyit mondott, hogy nagyon szomjas, nem kap levegőt, és meg fog halni...

A villamos a szurkálás után azonnal megállt, a háromfős társaság pedig elfutott. A villamoson kitört a pánik.

"Engem Gábor bátyja értesített, de el sem hiszem, hogy ez megtörténhetett. Hiszen mindig szelíd fiú volt, pultosként dolgozott egy diszkóban, de sosem járt el bulizni – mondta a Blikknek Horváth Anna, a megkéselt fiú volt szerelme. Ha csak Gáborra gondolok, rögtön sírva fakadok. Pár napja jöttem ki Hollandiába dolgozni, a tragédia reggelén még beszéltünk is egymással. Most pedig a temetésére készülök – tette hozzá.

A Bors úgy tudja, a férfi kutyája a támadás után elfutott, és azóta sem találják.