Ahogy reggel írtuk, az ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a két férfinak, aki a gyanú szerint halálra szurkált egy embert pénteken este a VIII. kerületben a 28-as villamoson. A meggyilkolt férfi mellett ott volt a legjobb barátja, meg a kutyája, amely a támadáskor elszaladt, de azóta megtalálták. A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte két férfi letartóztatását. Társuk, egy nő, bűnügyi felügyelet alá került. 

A megalapozott gyanú szerint április 3-án késő este a 28-as villamoson együtt utazott a három gyanúsított - két férfi és egy nő - az áldozattal. Az egyik férfi és a halálos áldozat összeveszett egymással. A támadó leköpte a fiatalt. Összeverekedtek. Ekkor került elő egy kés.  Az áldozat barátja a megtámadott kutyás fiatal védelmére kelt, de ezt a másik férfi gyanúsított megakadályozta, 

majd a kést tartó támadó mellkason szúrta a fiatal férfit, aki a helyszínen meghalt. 

Amikor a villamosvezető megállította a szerelvényt, a 3 gyanúsított elfutott, a nő átvette a kést gyilkostól és egy közterületi virágládába rejtette. 

Bizonyítottsága esetén a férfiak cselekménye emberölés, a nőé emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás megállapítására lehet alkalmas, így a két férfi akár 15 évig, a nő pedig 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhető" 

- olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében. 

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfitForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az ügyészség a két férfi letartóztatását és a nő bűnügyi felügyeletének elrendelését indítványozta. 

Az eljárás adatai szerint mindhárom gyanúsított hajléktalan, a nő prostitúcióból él, a két férfi többszörösen büntetett előéletű. 

A férfi, aki szúrt, többszörös visszaeső, feltételes szabadságra bocsátás és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el a tettét, januárban szabadult. A meggyanúsított nő ellen több büntetőeljárás is folyamatban van.

A bíróság szerint a két férfi esetében szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatásuk indokolt, amit egy hónapra, május 6-ig rendeltek el. A nő esetében elegendő a bűnügyi felügyelet. A két férfi és védőik fellebbeztek a bíróság döntése ellen.