Pénteken este egy 25 éves férfit meggyilkoltak a 28-as villamoson, mert nem engedte, hogy megsimogassák a kutyáját. A gyilkosság után a Pepsi nevű egyéves törpe pincser leugrott a villamosról és elszaladt. Szinte az egész város őt kereste, és mostanra sikerült megtalálni.

A férfi az egyik barátjával utazott a 28-as villamoson, amikor odament hozzájuk két férfi és egy nő. Meg akarták simogatni a 25 éves férfi kutyáját, de ő a koronavírus veszélye miatt nem engedte, ezért összevesztek. Az egyik támadó ekkor elővett egy kést és leszúrta a férfit, aki a helyszínen meghalt. A gyilkosság után a kutya ijedtében leugrott a villamosról a következő megállóban és elszaladt.

Forrás:MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN

A közösségi oldalakon rengetegen megosztották a kutyáról készült fotókat, többen a keresésére is indultak, magánszemélyek és állatvédők egyaránt. Ma reggel egy anyuka az egyik gyilkossághoz közeli óvoda udvarán megtalálta a bujkáló kutyát – írja a Ments meg! Facebook-oldal. Pepsi jól van, nem esett baja. 

A nő, aki megtalálta Pepsit az Origónak elmondta, hogy ő is a VIII. kerületben lakik, és látta, hogy egy aranyos kiskutyát keresnek, ami a kerületben tűnt el. Megosztotta a bejegyzést, mert sok ismerőse lakik a környéken. Később valahogy mindig visszatért ehhez a bejegyzéshez és folyton ezen gondolkozott.

Mentem például szombaton vásárolni, és akkor is nézelődtem a Népszínház utcán, hogy hátha látom, de nem – mondja a nő, aki később már jobban utána olvasott a történteknek.

Ma reggel a kislányát vitte az óvodába mert amíg a dolgozik, addig a gyerek ott van ügyeletben. Már öltöztette át a kislányát, amikor egy egyik óvónő mondta, hogy kimegy egy kis kajával és átcsalogatja a kutyát, mert bent van udvaron és addig nem mehetnek ki a gyerekek, amíg ott van.

Megdobbant a szívem, nem tudom máshogy mondani, biztos voltam benne hogy a Pepsi, volt egy ilyen érzésem – mondja a nő. Kiment ő is az óvónővel, és felismerte a kutyát a ruhájáról és a füleiről. Már pont a kerítés felé menekült volna előlük, amikor a nevén szólította.

Forrás: Facebook

"Utána szóltam, hogy Pespi ne csináld ezt velem, ne menj el, és akkor megállt, rámnézett, és elindult egy kőkerítéshez és bebújt egy rács mögé" – magyarázza a nő. A kutya ezek után egyre kevésbé remegett. A nő egyből hívta a közösségi oldalon megadott telefonszámot. Azt az instrukciót kapta egy szakembertől, hogy folyamatosan beszéljen a kutyához, aki így egyre inkább kezdett megnyugodni.

Közben próbált mindenkit távol tartani, nehogy megijesszék újra a kutyát. Végük egy kis táppal csalogatták ki búvóhelyéről, és rá tudtak tenni egy pórázt.

A nő ezek után megvárta a kutyával a meggyilkolt gazda barátait, akik el is vitték Pepsit.

A rendőrök a bejelentéstől számított 23 percen belül elfogták a 38 éves D. Károlyt, valamint egy nőt, majd a közelben található MÁV-telepen a 43 éves L. Jánost is. Az ügyészség ma javasolta a két férfi letartóztatását, valamint hogy a 29 éves nő kerüljön bűnügyi felügyelet alá. A bíróság ma fog dönteni az ügyben.