Egy 38 éves nő meggyilkolta a saját kislányát a budapesti Havanna lakótelepen szombaton. Az anya másnap feladta magát a rendőrségen. A helyiek a Borsnak elmondták, hogy a nő labilis lelkiállapotba került, ezért gyilkolhatta meg a lányát.

Orsolya a lakótelepi lakásukban gyilkolta meg az 1 éves kislányát, Lilikét. Másnap, vasárnap feladta magát. A nő szomszédjait sokkolták a történtek, hiszen egy kedves, jó módú nőnek ismerték meg Orsolyát, aki imádta a gyerekét.

Mindig hozta le babakocsival a kislányt, aki mosolygós, kiegyensúlyozott, nyugodt baba volt, az anyukája is annak tűnt. Láthatóan imádta a picit, ezért sem értjük, mi történhetett" – magyarázta a Borsnak az egyik szomszéd. Orsolya viszont igazából éppen egy traumán mehetett át.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Körülbelül egy éve laktak itt a párjával, de a férfit egy ideje nem láttuk. Régebben mindig a férfi intézkedett, a csőtöréskor is ő segédkezett, de a legutóbbinál már Orsolya rendezte az ügyet" – mondta a szomszéd. Pár másik lakó arról beszélt, hogy az utóbbi időben labilisabbnak látták a nőt.

"Valószínűleg depresszió kínozta, megeshet, hogy összeomlott. De a kislányt akkor is szerette, tisztességgel gondozta, nem tudjuk, mitől borult el az elméje" – mondták a lakók.

Miután megölte Lilikét, Orsolya mellette maradt, majd másnap elindult a rendőrségre. A lap információi szerint nem a legközelebbi, XVIII. kerületi kapitányságra ment be, hanem egy belvárosiba.

A rendőrség gyilkosság miatt indított eljárást a 38 éves nő ellen, és javasolták a letartóztatását.