Megúszhatja a bírói kihallgatást a féltékenységből késelő férfi

2020.04.07. 13:43

Büntetőeljárás folyt egy polgári férfi ellen, aki féltékenységében késsel támadt nő ismerőse egyik barátjára. A férfi kérésére az ügyet közvetítői eljárásra utalták.

A polgári férfi január 18-án meglátogatta egy nőismerősét, majd röviddel utána érkezett a lakására egy másik férfi barátjával.

A férfi ekkor számon kérte a nőt, hogy mit keres a másik férfi a házában. A férfi és az asszony között vita alakult ki, miközben a másik férfi kiment a teraszra.

A féltékenységtől feldühödött férfi is kiment a teraszra, egy késsel a kezében, hogy a másik férfira ráijesszen. Szúró mozdulatot tett felé, mire ő védekezésként a kés felé nyúlt, megpróbálta elhárítani magától. A támadó ekkor a késsel jobb kezét a hüvelykujja alatt megvágta. A bántalmazott férfi ezután elmenekült.

A férfi a sérüléstől súlyos ínszakadást szenvedett, melynek gyógyulása 4-6 hétig is eltarthat.

A támadó így súlyos testi sértés miatt akár 3 év börtönt is kaphat.

A férfi beismerő vallomást tett, hozzátette, hogy megbánta, és kérte, hogy az ügyet közvetítői eljárásra utalják, melyhez a bántalmazott férfi is hozzájárult.

Az ügyészség a büntetőeljárást 6 hónapra felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Ha a közvetítői eljárás a két férfi között eredményesen zárul, a büntetőeljárást megszüntetik.